شورای شهر و شهرداری بوکان از سردیس به سنگ قبر هنرمندان رسیدند!
برای آرامگاه استاد «حسن زیرک» اسطوره موسیقی کوردی احترام قائل شویم
سردشت آنلاین | روز پنجشنبه ۲۴ آبان ماه ۱۴۰۳ شهرداری و شورای شهر بوکان در اقدامی عجیب و غریب با انتشار خبر و یک آلبوم عکس یادگاری خودشان و تیزری در خصوص نصب یادمان استاد «علی کردار» خواننده مشهور بیت و حیران کوردی در کنار مزار استاد «حسن زیرک» اسطوره بلامنازع موسیقی کوردی!! تعجب و بهت و حیرت جامعه موسیقی و اهالی فرهنگ و هنر شهر بوکان و منطقه موکریان را برانگیخت.
این اقدام غیر قابل قبول در حالی است که در هیچ جایی از دنیا در کنار مقبره یک هنرمند مشهور و مطرح آن هم در سطح استاد زیرک اقدام به گذاشتن یک سنگ قبر مربوط به فردی دیگر که حتی اگر هنرمند هم باشد، به نام یادمان، چنین اشتباهی را نمیکنند. زیرا این کار در یک کلمه بیحرمتی و توهین آشکار به اعتبار و جایگاه هر دوی آنهاست. متولیان امر در صورتی که کاربلد این عرصه باشند که واقعا نشان دادند متخصص نبوده و نیستند، به نصب سردیس البته اگر در سطح و تراز آن شخصیت باشد، اقدام مینمایند.
اکنون شما با چه توجیهی یک سنگ قبر سیاه و بسیار زشت و اثری کاملا سخیف و غیر هنری و از هر نظر ضعیف را به نام ماموستا علی کردار آن هم با حک کردن یک بیت شعر از ماموستا هیمن!! و سرقت ادبی بدون هیچ اشارهای به نام این شاعر پرآوازه در کنار مزار و آرامگاه ابدی استاد حسن زیرک جانمایی میکنید؟ واقعا با این کار میخواهید چه چیزی را ثابت کنید؟ آیا آنها در یک سطح هنری هستند؟ آیا به شعور فرهنگی مردم بوکان و هنرمندان دهن کجی میکنید؟
لطفا در این شهر یک مسئول پاسخگو باشد، مگر مرحوم «علی کردار» خودش سالهاست که در روستای باغچه، سنگ قبر و مزار ندارد؟ آیا جدیدا قبرش را به بوکان منتقل کردهاید؟ آیا در طول همه این سالها بارها با اشکال گوناگون برایش مراسم یادبود نگرفتهاید؟ حال چه شده که به فکر این افتادید تا سنگ قبر دیگری هم برایش بسازید و درست در جوار استاد زیرک به قول خودتان جانمایی کنید؟ آیا هر کس از راه برسد، شما برای خودشیرینی باید سنگر قبرش را در کنار استاد حسن زیرک بگذارید و بروید با آن عکس یادگاری و دسته جمعی بگیرید؟ واقعا در بوکان چه خبر است؟
اگر نمیدانید، خوب بدانید که استاد «حسن زیرک» نام شهر بوکان را به همگان معرفی کرد، در حالی که آن زمان بوکان یک شهر کمتر شناخته شده و بسیار کوچک بود. پس لطف بفرمایید برای آرامگاه استاد «حسن زیرک» اسطوره موسیقی کوردی که یک میراث ارزشمند فرهنگی و تاریخی شهرستان بوکان میباشد، ارزش و احترام قائل شوید. هنرمند محبوب دلها استاد زیرک در همه بخشهای شهر بوکان که زادگاهش میباشد، تنها همین یک سنگ قبر و آرامگاه ساده را دارد که حالا شما آن را هم از او دریغ میکنید و با گذاشتن سنگ قبر دیگران، متأسفانه به ارزش و جایگاه این استاد فرزانه در نزد مردم و گردشگرانی که از همه دنیا به بوکان میآیند، خدشه وارد میکنید.
این اقدام تأسف آور بار دیگر نشان میدهد که اعضای شورای شهر بوکان هیچ گونه شناختی از مقوله مهم فرهنگ و هنر و جایگاه و ارزش هنر و هنرمندان ندارند و بیشتر برنامههایشان مندرآوردی بوده و خودنمایی مفتضح و کمدی گونهای است که همیشه با واکنش منفی جامعه هنری روبهرو شدهاند. از کی تا حالا سنگ قبر شده المان فرهنگی و هنری؟! چرا این همه عکس؟ خودتان از خودتان خوشتان آمد!!
شهرداری و اعضای دوره ششم شورای شهر بوکان خواهشمند است بیش از این با آبروی شهر بوکان بازی نکنید. لطفا ۶۰ کیلومتر به یک سفر آموزشی و مأموریت کاری با دریافت حقوق و مزایا بروید و کارهای درست و اصولی فرهنگی و هنری را از شهرداری و شورای اسلامی شهر مهاباد یاد بگیرید که در روزهای گذشته آثار نخستین سمپوزیوم مجسمهسازی متشکل از سردیسهای ماندگار تعداد شش نویسنده، شاعر، هنرمند و مشاهیر منطقه موکریان از جمله استادان؛ ههژار، هێمن، خاڵهمین، محمد قاضی، محمد ماملی، ملاغفور دباغی «حافزی مههابادی» را در فاز اول پروژه مقبره الشعرای نامآوران مهاباد با توضیحات کامل بر روی پایههایی زیبا و کاملا حرفهای نصب کردند که برای ساماندهی عالی این مقصد مهم گردشگری باید به آنها دست مریزاد گفت.
انتظار میرود که شهردای، شورای شهر بوکان و مسئولان مربوطه، قبل از انجام چنین اقدامات نمایشی و غیرمسئولانهای، با درک و شناخت بیشتر از جایگاه واقعی هنرمندان و فرهنگ جامعه، راهکارهای صحیح و شایستهای برای تجلیل و احترام به آنها پیدا کنند. امید است که در آینده با تدبیر بیشتری عمل کرده و با احترام به ارزشهای فرهنگی و هنری، میراث و جایگاه این شخصیتهای برجسته را به شیوهای مناسب ارج نهند.