به گزارش سردشت آنلاین | فرزام بیدارپور گفت: بیماری های غیر واگیر ۷۵ درصد مرگ ها را به خود اختصاص می دهند و بیماری های تنفسی، قلبی و فشار خون و غیره در این بیماری ها قرار دارند که عواملی چون رژیم غذایی نامناسب، مصرف الکل، دخانیات و عدم تحرک کافی چهار عامل اصلی افزایش این بیماری هامحسوب می شود.
وی رژیم غذایی ناسالم را عامل مهمی برای مبتلا شدن افراد به چاقی عنوان کرد و افزود: امسال سیزدهمین بسیج ملی تغذیه از ۲۴ دی تا ۷ بهمن با شعار «حال خوب با وزن مناسب» در حال اجرا است.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان اظهار کرد: چاقی شکمی یکی از بحث های مهم در چاقی است که برای آقایان در سن میان سالی ۹۰ سانت و برای بانوان ۸۰ سانت در نظر گرفته می شود و به دلیل عدم تحرک، شهرنشینی و سایر عوامل به وجود می آید.
بیدارپور ادامه داد: بیماری های قلبی عروقی، سرطان های پروستات، رحم، تخمدان، سینه و سایر سرطان ها، زانو درد، اختلالات اسکلتی، مشکلات تنفسی و دیابت با رژیم غذایی نامناسب در ارتباط بوده و از عوارض چاقی به شمار می رود.
وی چاقی را در کشورهای کم درآمده سه برابر ودر کشورهای پردرآمد دو برابر کشورهای توسعه یافته عنوان کرد و یادآور شد: بر خلاف دید عموم چاقی مختص به افراد ثروتمند نبوده و یه نوع سوء تغذیه به شمار می رود.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه در حال حاضر از هر پنج زن یک نفر و از هر هفت مرد یک نفر چاق است، بیان کرد: در دنیا حدود ۴۹ درصد بزرگسالان، ۲۶ درصد نوجوانان و ۶ درصد کودکان زیر پنج سال چاق هستند.
بیدارپور با بیان اینکه در کشورمان مطالعاتی در این زمینه انجام گرفته است که نشان می دهد در افراد پنج تا ۱۸ ساله کشور، ۶.۹۳ درصد جمعیت چاق هستند که این شاخص در کردستان ۵.۷ درصد است، گفت: در بین جوانان ۱۹ تا ۲۹ سال نیز در کشور ۱۱.۴۴ درصد چاقی دارند که این میزان در کردستان ۱۵.۸ درصد است.
وی افزود: از جمعیت ۳۰ تا ۶۰ سال در کردستان ۳۰.۲۱ درصد چاق هستند که این رقم در کشور ۲۱.۶۵ است و در این زمینه نیز از کشور پیشی گرفته ایم و افزون بر آن در همین رده سنی ۵۲ درصد چاقی شکمی دارند که شاخص کشوری آن ۴۴.۴۱ است.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان اظهار کرد: در جمعیت بالای ۶۰ سال و در بین قشر سالمند، شاخص چاقی در کشور ۱۹.۳۶ درصد است و در استان ۲۰.۳۲ درصد که تفاوت معناداری وجود ندارد.
بیدارپور ادامه داد: عاملی که می تواند به تغذیه ناسالم کمک کند تحرک فیزیکی است که در این زمینه در کردستان وضعیت خوبی نداریم ولی در دنیا از هر چهار نفر یک فرد بین ۱۵۰ تا ۳۰۰ دقیقه فعالیت هوازی دارد.
وی با اشاره به اینکه ۸۰ درصد جمعیت نوجوان فعالیت بدنی کافی ندارند که این یک مشکلی جهانی است، یادآور شد: در استان نیز با وجودی که از نظر شرایط جغرافیایی خوب است، ولی در تحرک فیزیکی از میانگین کشوری پایین تر است و همین مسأله موجب انباشت ذخایر چربی می شود.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان بیان کرد: سرانه مصرف سبزی و میوه در کردستان، پایین تر از متوسط کشوری است در حالیکه مصرف این مواد غذایی از اصول مهم برای پیشگیری از اضافه وزن و چاقی به شمار می رود.